Fatnasy Mix
Same dobre vibracije
Fatnasy Mix
6. 4. 2018 ob 14:23

Jutri po zdravje v Velenje

Pitnik v Sončnem parku.
Pitnik v Sončnem parku.

Mestna občina Velenje bo jutri, med 9. in 12. uro na velenjski promenadi pripravila prireditev Velenje – mesto zdravja, v okviru katere bodo svoje dejavnosti predstavile različne organizacije s področja zdravja. Pozivu se je odzvalo 19 organizacij, ki bodo obiskovalce prireditve spodbujali k zdravemu in bolj aktivnemu življenju.

V sodelovanju s Komunalnim podjetjem Velenje in v sklopu jutrišnjih dogodkov, so v mestu sicer ponovno vzpostavili delovanje javnih pitnikov. Na dvanajstih lokacijah na območju občine (Velenjski grad, StaroVelenje, Mestno otroško igrišče, Mestna tržnica, Cankarjeva ulica, Kardeljev trg, Šalek, Osnovna šola Šalek, Sončni park, TRC Jezero, Mestni stadion in Škalsko jezero) se lahko občani in obiskovalci odžejajo z vodo Šaleški biser – okus zdravja. Pitniki nosijo imena po bolj ali manj prepoznavnih mitoloških in pravljičnih junakih, ki so smiselno povezani z okolico, kjer je pitnik nameščen (Kunigunda, Veles, Poskok, Bergmandeljc, Pika, Škrata Bisera, Palček, Vilenjak Šalček, Rožle, Zmaj, Krilata želva, Jezernik Velenjč). V letošnjem letu bodo nove pitnike namestili tudi na Velenjski plaži, enega dodatnega pa še na Velenjski grad.

Vse do konca junija pa bo v zunanjih izložbah Podjetniškega centra Standard na ogled razstava z naslovom Zdravo Velenje. Mimoidoči si bodo lahko ogledali izložbe lokalnih ponudnikov, ki s svojimi produkti in storitvami lahko pomembno prispevajo k izboljšanju zdravja. Predstavljena so tudi društva, ki imajo sedež v Velenju in delujejo na področju zdravja. Prav tako je prikazan zemljevid, z označenimi lokacijami kjer so nameščeni defibrilatorji. V velenjski občini jih je kar 49. (MO)