Janko & Šušy
Jutro na Radiu Fantasy
Janko & Šušy
11. 3. 2024 ob 5:00

V Tehnoparku Celje z izjemnim uspehom že druga STEAM konferenca

foto: Tehnopark Celje
foto: Tehnopark Celje

V Tehnoparku Celje prispevajo k razvoju in vpeljavi novih pristopov v poučevanju. S svojimi programi in dogodki ustvarjajo številne priložnosti za izmenjavo znanja in izkušenj med strokovnjaki ter učitelji ter spodbujajo kreativno razmišljanje in uporabo sodobnih pristopov v izobraževanju. V petek in soboto je tako že drugič potekala STEAM konferenca imenovana "Zabavni STEAM kot inovativno učno okolje".

Dogodek je združil strokovnjake in učitelje iz Slovenije in tujine ter ponudil edinstveno priložnost za izmenjavo idej, spodbujanje inovacij ter razpravo o prihodnosti izobraževanja. Na konferenci se je zbralo več kot 30 STEAM strokovnjakov, ki so izvedli več kot 30 različnih predavanj in delavnic. Strokovnjaki so predstavili najnovejše trende, raziskave in prakse v izobraževanju, hkrati pa so udeležencem ponudili številne uporabne študije primerov, kako integrirati STEAM koncepte v svoje učilnice.

S svojim raznolikim programom so organizatorji želeli spodbuditi udeležence k vpeljavi interdisciplinarnega pristopa STEAM v vzgojno-izobraževalni proces. Poseben poudarek je bil na panelnem razgovoru z učitelji, ki že uporabljajo STEAM pristop v svojem poučevanju. Udeleženci so si medsebojno izmenjali izkušnje, izzive in uspehe, prav tako pa so si izmenjali tudi nasvete in smernice. V dveh dneh konference so bile vzpostavljene nove povezave, pridobljeno je bilo novo znanje, ki bo pomagalo izboljšati učne izkušnje in pripraviti učence na izzive sodobnega sveta.