Maraton GNH
Nočna izmena na RF
Maraton GNH
9. 3. 2023 ob 7:37

28 deklet je bilo hospitaliziranih, potem ko so omedlele med igranjem s ploščo Ouija

Slika je simbolična! (Freepik)
Slika je simbolična! (Freepik)

Mnogi ljudje mislijo, da so plošče Ouija lahko zabaven način za preživljanje časa s prijatelji, vendar obstaja veliko ljudi, ki se nikoli ne bodo dotaknili katere od plošč, ki naj bi lahko komunicirale z mrtvimi. No, starši skupine deklet po tem, kar se je zgodilo ta teden, verjetno ne bodo dovolili, da bi se jim njihovi otroci spet približali.

Po poročanju Daily Mirrorja je bilo 28 deklet v Kolumbiji odpeljanih v bolnišnico, potem ko so padle v nezavest, medtem ko so se v šoli domnevno igrale s tablo Ouija. Hugo Torres, vodja izobraževalne ustanove Galeras, kjer se je to zgodilo, je medijem povedal: "Pri učencih naj bi bilo 28 primerov tesnobe." Nadaljnjih informacij o diagnozah otrok ni bilo objavljenih, vendar je Torres dejal, da obstajajo nekatere napačne informacije, in pojasnil: "Glede na prijavljene primere je bila v skupnosti sprožena vrsta komentarjev, ki so namesto da bi pomagali rešiti situacijo, vodili do zmede in neugodnega okolja za naše delo. Učenci so bili napoteni v lokalno občinsko bolnišnico v skladu z veljavnimi protokoli. Direktorji in učitelji so učence spremljali med postopkom ocenjevanja. Starši in/ali skrbniki so bili obveščeni o razmerah."

Starši niso zadovoljni in za zdravstvene težave svojih hčera krivijo, po njihovem mnenju, uporabo plošč Ouija v šoli. Ena mama, ki dela v bolnišnici, kamor so odpeljali otroke, je povedala, da je videla tri ali štiri priti, potem ko so omedleli. Izjavila je: "Starši, morate se premakniti, raziskati, kaj se dogaja v šoli, ker naši otroci ne morejo tako nadaljevati. Naši otroci imajo vedno dober zajtrk in ni mogoče reči, da je to, kar se dogaja, posledica pomanjkanja hrane."

Šola čaka na informacije iz bolnišnice, preden bo posredovala kakršne koli podrobnosti o incidentu. Medtem pa se kaj takega v Kolumbiji ni zgodilo prvič. Samo nekaj mesecev nazaj je druga skupina najstnikov po uporabi plošče Ouija padla v kolaps, pri čemer so jih pet odpeljali v bolnišnico. V drugi šoli se je zgodilo, da je 11 učencev, starih od 13 do 17 let, omedlelo na hodniku in po besedah mestnega župana ugotovili, da "so bili zadihani, iz ust pa so se jim cedile goste sline."

Plošče Ouija so postale priljubljene v poznem 19. stoletju, ko so bile znane kot "govorne deske". Komercialno so na voljo kot plošče Ouija od leta 1901.