Fantasyjev Vikend
Same dobre vibracije
Fantasyjev Vikend
15. 6. 2022 ob 6:00

Občina Dobrna praznuje!

foto: Občina Dobrna
foto: Občina Dobrna
Župan Občine Dobrna, Martin Brecl vošči svojim občanom in občankam

Danes 15. junija, je občinski praznik Občine Dobrna in v ta namen bo danes ob 18. uri potekala tudi osrednja prireditev s podelitvijo priznanj v Kulturnem domu Dobrna.

Dobrna je pridobila status občine z reformo lokalne samouprave RS leta 1998. Po površini meri 31,68 km2 in ima 2.226 prebivalcev (podatek SURS: 1.1.2017).

Dobrna je razdeljena na 11 naselij in sicer Dobrna, Pristova, Loka pri Dobrni, Zavrh nad Dobrno, Klanc, Lokovina, Brdce nad Dobrno, Strmec nad Dobrno, Parož, Vrba in Vinska Gorica. Največje naselje - vas Dobrna leži na nadmorski višini 375 m, najvišje ležeči del občine je Paški Kozjak - Štrukljev vrh 1227 m.

Župan Občine Dobrna je Martin Brecl, ki bo letos za župansko mesto kandidiral še sedmič. 

Kot župan predstavlja Občino, odgovoren je za usmerjanje in izvajanje celotne razvojne politike občine, vodi občinski svet in skrbi za izvajanje njegovih odločitev, skrbi za gospodarnost in zakonitost dela občinske uprave, javnih služb, skladov in javnih zavodov katerih ustanoviteljica je občina Dobrna. V času njegovega županovanja je Občina Dobrna dosegla in primerjalno z drugimi podobnimi okolji  v veliki meri presegla pričakovani napredek in razvoj. Skupna vrednost izvedenih  investicij Občine v času njegovega županovanja znaša preko 19 milijonov eurov od tega je bilo cca 8 milijonov evrov nepovratnih sredstev pridobljenih na razpisi EU in države, kar pomeni toliko več dobrin in blaginje za občanke in občane Dobrne, preprosto VEČ VSEGA za PREBIVALCE DOBRNE in za občino kot celoto. Na račun sredstev pridobljenih iz Razvojnih skladov Evropske unije je lahko občina Dobrna v letu 2018 lahko zmanjšala tudi komunalni prispevek za 30 %, kar je dodatna vzpodbuda za nove investicije in mlade družine.

Razvoj se udejanja skozi sprejete prostorske dokumente in plane občine. Zgrajeni objekti javnega in družbenega standarda, zgrajena okoljska, gospodarska, komunalna in druga javna infrastruktura  izboljšujejo življenjsko okolje in bogatijo življenje ljudi ter pomembno prispevajo k razvoju turizma in gospodarstva v Občini.