Fatnasy Mix
Same dobre vibracije
Fatnasy Mix
31. 1. 2022 ob 12:02

Dopolnjeno: Eva bo dobila svojo obleko

Saša Silovšek, ravnateljica ŠC Celje, povezovanju usmeritev znanja in veščin

Ustvarjalci modnih oblačil bodo Evi Brglez sešili obleko! To je nagrada za zmagovalno idejo natečaja Nariši si obleko Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, na katerem je sodelovalo skoraj 80 učencev z 18 osnovnih šol s Celjskega. Zaključna podelitev je minila v duhu modne revije Legende in obiska modnega ateljeja. 

Odločitev o nadaljevanju šolanja je za marsikoga obremenjujoča. Z že 11. natečajem želijo na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko učencem približati prostore, atelje, delavnice, v katerih se pod budnim očesom mentorjev kalijo bodoči modni oblikovalci in frizerji. Šola bo letos prvič, kot odziv na potrebe na trgu dela, ponudila možnost vpisa v 4-letni program frizerski tehnik.

"Trudimo se, da povezujemo različne usmeritve, znanja, veščine. Na ta način dijaki pridobijo največ kompetenc, pa še zabavno je. Tako so tudi zaključno prireditev pripravili dijaki vseh programov, nekateri so poskrbeli za tehnično podporo, fotografijo, video, drugi so pripravljali in vodili dogodek," je povedala ravnateljica šole Saša Silovšek.

Med skicami, ki so prispele na natečaj, je strokovna komisija izbrala 10 finalistov. Najizvirnejšo risbo je narisala Eva Brglez z Osnovne šole Ljubno ob Savinji, ki ji bodo dijaki programa ustvarjalec modnih oblačil pomagali realizirati idejo in bodo obleko sešili. 

Dogodek so pospremili tudi z modno revijo oblačil Legende. "Z navdihom brezčasnih umetnikov, kot so Vasilij Kandinsky, Alberto Buri, Gustav Klimt, Duša Jesih, Picasso in Franz Klein, so dijaki sešili modernejše kreacije slikarjev in jih predstavili na modni brvi," je pojasnila učiteljica Veronika Kokot. Učitelj Žan Žlebnik pa je dodal: "Dijaki frizerji so oblikovali avantgardne pričeske, ujeli so igro oblik in barv, ki so prevladovale na oblačilih. Piko na i je dodalo ustvarjalno ličenje."

Več o razpisanih programih najdete na http://infodan.sc-celje.si/ oz. na strani šole: https://sdl.sc-celje.si/. (foto: Magični spomini)