Maraton GNH
Same dobre vibracije
Maraton GNH
10. 11. 2020 ob 8:30

Na jutrišnji spletni konferenci bodo spregovorili o kreativnih učnih okoljih

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Jutri, 11. novembra od 9h zjutraj dalje, bo v organizaciji Šolskega centra Celje potekala mednarodna spletna konferenca  Kreativna učna okolja.

Klasične učilnice se spreminjajo v kreativna učna okolja, učni procesi pa morajo slediti novi, digitalni realnosti in spremembam v družbi. To je vodilo omenjene mednarodne strokovne konference, na kateri bodo vzgojitelji, učitelji in profesorji iz 6 držav med drugim razkrili, kako so v času koronavirusa poučevali gluhe in naglušne, kako so se lotili dela na daljavo z otroki priseljencev in kako je online učenje desetprstnega tipkanja pozitivno vplivalo na učence s specifičnimi učnimi težavami. 

V začetku konference bo zbrane nagovorila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec. V nadaljevanju pa bo 66 pedagoških delavcev iz Danske, Irske, Hrvaške, Srbije, Grčije in Slovenije predstavilo, kako običajne učilnice spremenijo v prostor, kjer mladi lahko razvijajo drzne ideje, ki bodo nekoč poganjale svet. 

Za neposreden vklop v prenos konference se morate predhodno prijaviti na konferenca@sccelje.si. Za tem pa boste dobili navodila za prijavo. (MH, fotografija: Pixabay)