Nena
Fantasyjevo popoldne
Nena
9. 9. 2019 ob 13:20

Novi skakalnici na Šmartinskem jezeru dobra dva meseca po otvoritvi že zaprti

Mojca Grušovnik, tiskovna predstavnica MOC

Novi skakalnici za akrobatske skoke v vodo na Šmartinskem jezeru sta kljub veliki otvoritvi konec junija letos že zaprti. Določiti in izvesti morajo namreč dodatne tehnične rešitve, ki bodo zagotavljale boljše odskočne in doskočne pogoje pri akrobatskem skakanju v vodo. Ob tem, da imajo vodno dovoljenje le od 15. maja do 15. septembra in da je zmanjkalo denarja za projekt, za katerega je celjska občina prejela dobrih 100.000 evrov nepovratnih sredstev.  S projektom bodo nadaljevali prihodnje leto, do takrat pa bosta skakalnici zaprti. 

„Novi skakalnici na Šmartinskem jezeru sta v poskusnem obratovanju. Namen poskusnega obratovanja je določiti in izvesti dodatne tehnične rešitve, ki bodo zagotavljale boljše odskočne in doskočne pogoje pri akrobatskem skakanju v vodo. Celoten projekt še ni zaključen, saj se izvaja etapno. Kot je znano, smo za projekt prejeli 103.000 evrov nepovratnih sredstev Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, okoli 130.000 evrov pa smo zagotovili v občinskem proračunu. Sedaj bomo kupili trampolin in zgradili objekt, v katerem bodo garderobe, sanitarije in tuši. Namestili bomo tudi tehnično opremo, ki smo jo sicer imeli v načrtu že prej, vendar jo zaradi omejenih finančnih sredstev nismo mogli kupiti. Gre za naprave, ki bodo zagotavljale mehkejši doskok v vodo,"  je povedala tiskovna predstavnica Mestne občine Celje Mojca Grušovnik. 

Wake žičnica na Šmartinskem jezeru pa bo začela poskusno obratovati predvidoma jeseni, medtem ko bo splošni uporabi namenjena naslednje leto. (MO, foto: Facebook Džampa Šmartinsko jezero)