Same dobre vibracije
Od 10h do 14h
Same dobre vibracije
6. 9. 2019 ob 9:40

100 let nogometa v Celju

Pripravili so veliko razstavo, v sklopu praznovanja bodo tudi uradno otvorili Skalno klet

Soavtor razstave Borut Batagelj
Soavtor razstave Sebastijan Weber
Tatjana Hren, ZPO Celje

V Nogometnem klubu Celje letos praznujejo 100 let nogometa v Celju. V ta namen bodo to soboto, ob 10. uri, pred Mestno občino Celje na Trgu celjskih knezov odprli panojsko razstavo o zgodovini nogometa na Celjskem. Razstava, ki sta jo pripravila Muzej novejše zgodovine Celje in celjski Zgodovinski arhiv, je nastala na pobudo domačega nogometnega kluba. Razstava prinaša predvsem izbor slikovnega gradiva, ki priča o bogati in pestri zgodovini celjskega nogometa. Poudarek razstave je predvsem na organizacijski obliki klubskega nogometa in njegovih vrhuncev vse od leta 1919 pa do danes, je povedal  soavtor razstave Sebastijan Weber. Več v avdio izjavi. 

Po otvoritvi razstave, ob 12. uri, pa bo sledila otvoritev novega večnamenskega športnega objekta na Skalni kleti, kjer bo svoje nove prostore dobil šolski nogometni center Nogometnega kluba Celje.  Gre za največjo investicijo v športne objekte v Celju v zadnjih letih oziroma vse od gradnje nogometnega stadiona. 

Za objekt so julija letos izdali uporabno dovoljenje za prvo fazo gradnje, ki je zajemala izvedbo garderob za igralce, prostorov za sodnike, delegate, tribun za obiskovalce ter vse tehnološke prostore. V drugi fazi pa bodo uredili še fitnes, pisarne s pomožnimi prostori in prostore za fizioterapijo.

Družba ZPO Celje je za objekt uspešno kandidirala na razpisu Fundacije za šport in pridobila za izvedbo izgradnje objekta nepovratna sredstva v višini 60.000 evrov. Celotna investicija, skupaj z zunanjo ureditvijo pa je sicer stala slabih 880 tisoč evrov. 

Objekt bo jutri slavnostno otvoril celjski župan Bojan Šrot. Po odprtju sledi igralni dan vseh selekcij šolskega nogometnega centra Nogometnega kluba Celje. Za otroke bo organizirana tudi likovna delavnica s celjskim slikarjem Daliborjem Borijem Župančičem. (MO)