11. 4. 2019 ob 10:05
Celjski dijaki zmagovalci tekmovanja Tuševa zvezdica
Zmagovalna ekipa.
Predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije Tomaž Vozelj
Vseslovensko kulinarično tekmovanje Tuševa zvezdica je dobilo nove zmagovalce, ki so se v Mariboru pomerili v pripravi in predstavitvi lokalne kulinarične zgodbe ter regijsko obarvane restavracijske sladice. Najboljši so bili mladi kuharji, natakarji in turistični vodniki s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. V finalu so najprej pripravili krožnik Zakladi šmarskih njiv. V superfinalu, kjer so se pomerili s študenti Višje gostinske šole Maribor, pa še sladico Šmarski šmorn z zakladi narave.
Tuševa zvezdica je v petih letih prerasla v odmeven, vseslovenski projekt pod strokovnim vodstvom Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Tako mlade in njihovo kreativnost predstavljajo širši javnosti, delodajalcem in kolegom iz stroke ter jih spodbujajo pri prvih korakih v poklicni svet. (MO, foto: Tuš)