Fantasyjev Vikend
Same dobre vibracije
Fantasyjev Vikend
21. 10. 2016 ob 9:22

Junaki za Cele!

Junaki za Cele! so poimenovali dogodek, s katerim želijo mladi v Celju opozoriti na položaj mladih v lokalnem okolju in zaposlitvene možnosti, ki jih v tem okolju imajo. Dogodek je drugi v nizu 12 lokalnih dogodkov, ki jih pod streho projekta 'Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost' pripravljajo mladi za mlade, potekal pa bo danes od 10. ure naprej v Celjskem mladinskem centru. 

Ob 10. uri mladi ambasadorji projekta pripravljajo okroglo mizo, na kateri bodo spregovorili o problematiki brezposelnosti med mladimi, primanjkovanju služb za mlade ter skupaj iskali rešitve, pripravljajo tudi delavnico o dostojnem delu, otvorili bodo fotografsko razstavo, nato pa bodo mikrofon prepustili še mladim Celjanom, ki bodo z udeleženci delili svoje izkušnje z delom ali iskanjem le-tega. 

Ob 12. uri pa bodo pripravili delavnico ZA dostojno delo in se seznanili o pravicah in dolžnostih, ki jih imajo zaposlenih in kaj je danes dostojno delo ter kje so njegove meje. 

Projekt, ki so mu izvajalci nadeli slogan Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, financira Evropska komisija, izvajajo pa ga v partnerstvu, in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavod Mladinska mreža MaMa in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.

O projektu

Projekt skupaj izvajata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Zavod Mladinska mreža MaMa, pod sloganom Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost. Dogodki so namenjeni promociji ukrepov Jamstva za mlade med mladimi in delodajalci ter tistim mladim, ki želijo poiskati priložnost, za ustvarjanje svoje prihodnosti. Projektna ekipa za vsako Območno službo Zavoda RS za zaposlovanje izbere ambasadorje, ki za mlade organizirajo in izvedejo dogodek ter pri tem pridobijo dodatna znanja in kompetence. Lokalni dogodki so ključni momenti projekta, ki bodo potekali v mladinskih centrih ali okoljih, kjer se zadržujejo mladi. Od oktobra 2016 do marca 2017 bo zbranih 48 mladih ambasadorjev, ki bodo izvedi 12 različnih interaktivnih dogodkov o Jamstvu za mlade po vsej Sloveniji, na katerih bo zabavno, poučno in informativno. (MO)