Same dobre vibracije
Od 10h do 14h
Same dobre vibracije
13. 7. 2016 ob 9:24

Med slovenskimi olimpijci v Riu tudi športniki s Celjskega

Celjska judoistka Tina Trstenjak bo najmočnejši slovenski adut za olimpijsko medaljo v Riu.
Celjska judoistka Tina Trstenjak bo najmočnejši slovenski adut za olimpijsko medaljo v Riu.

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je včeraj potrdil seznam športnikov, ki bodo od 5. do 21. avgusta zastopali Slovenijo na olimpijskih igrah v Riu De Janeiru. Na seznamu, ki sicer še ni dokončen, je 59 športnikov, med njimi so tudi športniki s Celjskega. 

Tako bomo lahko v judu spremljali borbe Tine Trstenjak, Ane Velenšek, Roka Drakšiča, Adriana Gomboca in Mihaela Žganka iz JK Z'dežele Sankaku Celje. V gorskem kolesarstvu bo tekmovala članica zreške gorsko-kolesarske ekipe Unior Tools Team Tanja Žakelj. Prav tako bodo v Riu tekmovali atleti iz AD Kladivar Celje, in sicer skakalec s palico Robert Renner, metalka kopja Martina Ratej, skakalka v višino Maruša Černjul in šprinter Luka Janežič. V atletski ekipi sta tudi člana Atletskega kluba Velenje šprinterka Maja Mihalinec in maratonec Anton Kosmač. 

Možnost za udeležbo na olimpijskih igrah pa ima še pet rokometašev RK Celje Pivovarna Laško, in sicer Blaž Blagotinšek, Urban Lesjak, Vid Poteko, Miha Zarabec in Blaž Janc. Končni seznam slovenske odprave za Rio, ki jo bo vodil Iztok Čop, bo znan v ponedeljek. (NA, foto: Facebook)