Maraton GNH
Nočna izmena na RF
Maraton GNH
11. 5. 2016 ob 9:43

Celje brez strahu proti Olimpiji, Rudar brez Javornika proti Mariboru

Trener NK Rudar Jernej Javornik je včeraj odstopil s položaja trenerja

Jernej Javornik (na fotografiji levo) je včeraj odstopil z mesta trenerja Rudarja, medtem ko se glavni trener Celja Robert Pevnik (na fotografiji desno), v celjskem klubu za zdaj dobro počuti.
Jernej Javornik (na fotografiji levo) je včeraj odstopil z mesta trenerja Rudarja, medtem ko se glavni trener Celja Robert Pevnik (na fotografiji desno), v celjskem klubu za zdaj dobro počuti.
Robert Pevnik, trener NK Celje: Olimpije se ne bojimo in naredili bomo vse, da ohranimo niz neporaženosti.

Današnja sreda v Prvi ligi Telekom Slovenije prinaša zelo napete nogometne obračune. Najbolj vroče bo na celjskem stadionu Arena Petrol in v mariborskem Ljudskem vrtu. Nogometaši Celja bodo tokrat gostili Olimpijo, ki se z Mariborom bori za naslov državnega prvaka, zato nujno potrebuje zmago. Le-te pa si želijo tudi Celjani, ki še vedno nimajo povsem zagotovljenega obstanka med prvoligaši. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah sicer moštvo trenerja Roberta Pevnika ne pozna poraza. Premagali so Luko Koper, Gorico in Zavrč, proti Krki in Mariboru pa so iztržili neodločen rezultat. Vsi ti dosežki mlademu celjskemu moštvu vlivajo pogum pred današnjim obračunom z Olimpijo, ki se bo začel ob 16. uri. Otroci do 14. leta in ženske imajo na stadion prost vstop, člani navijaške skupine Green Dragons bodo za vstopnico plačali 3 evre, ostale pa bo ogled tekme na tribunah Arene Petrol stal 5 evrov. Vstop na stadion bo možen od 15. ure dalje.   

V zelo težkem položaju bodo danes nogometaši velenjskega Rudarja, ki se tako kot Celjani še vedno borijo za obstanek v prvi slovenski ligi. Pred današnjim obračunom z Mariborom, so ostali brez trenerja Jerneja Javornika. 41-letni Javornik, ki je trenersko funkcijo v velenjskem prvoligašu prevzel januarja 2013, je namreč včeraj klub obvestil, da iz osebnih razlogov odstopa s položaja glavnega trenerja članskega moštva. Ta odločitev je presenetila marsikoga, tudi upravni odbor Rudarja, ki pa se je nato na izredni seji odločil, da Javornik ostane v klubu kot strokovni sodelavec, vodenje članskega moštva pa bo do imenovanja novega trenerja prevzel dosedanji Javornikov pomočnik Ramiz Smajlović. Kako bo trenerska menjava le tri kroge pred koncem državnega prvenstva vplivala na igro Velenjčanov, bo vidno že v tem popoldnevu. Tudi v Ljudskem vrtu se bo tekma začela ob 16. uri. (NA, foto: nk-celje.si in Facebook NK Rudar Velenje)